Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-05@22:00:30 GMT

گسل فعال زلزله زیر 2 برج 20 طبقه در ولنجک

تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۰۸۲۳۷۶

به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، مهدی زارع استاد پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌ شناسی و مهندسی زلزله، با اشاره به اینکه مساله امروز ایران مقابله با بحران‌های طبیعی همچون زلزله و سیل است، اظهار داشت: یکی از مشکلاتی که در حال حاضر در کشور وجود دارد این است که عموما به تحقیقاتی که پژوهشگران رشته‌های مختلف انجام می‌دهند بی‌ توجهی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این استاد پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله افزود: در حال حاضر، با توجه به تذکرات متعدد صاحبنظران، دو ساختمان 20 طبقه دقیقا روی گسل فعال ولنجک احداث شده است.

وی یادآور شد: شهر جدید پردیس در نزدیکی گسل مشاء احداث شد و باید این نکته را مدنظر قرار دهیم که شهر پردیس به‌ اندازه جمعیتی که برای آن پیش‌ بینی شده آب ندارد و در تلاقی دو گسل بزرگ و فعال احداث شده است.

وی افزود: با وجود مشکلاتی که برای شهر جدید پردیس وجود دارد متاسفانه در دراز مدت برای این شهر که هم اکنون حدود 60 هزار نفر جمعیت دارد در آینده جمعیت 700 هزار نفری پیش‌ بینی شده است.

همچنین استاد پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌ شناسی و مهندسی زلزله گفت: بیش از 70 سال است که ایستگاه‌های هواشناسی در کشور فعالیت دارند و هر ساله نیز این سازمان پیشرفت هایی را منطبق با علم دنیا کسب کرده است با این حال این پرسش مهم مطرح است که جایگاه یافته ها و پژوهش های سازمان هواشناسی در اخذ تصمیمات کلان در کشور کجاست؟

وی در ادامه گفت: دست‌ اندر کاران اجرایی تا چه میزان از یافته‌های سازمان هواشناسی در اجرایی و عملیاتی کردن پروژه های عمرانی استفاده کرده‌اند؟

زارع همچنین درخصوص معضل آلودگی هوا نیز گفت: آلودگی هوا یکی از معضلاتی است که هم‌اکنون کشور دارد و چالش عمده شهرهای ما است و با توجه به اینکه سازمان هواشناسی در این‌ خصوص تحقیقاتی داشته است . اکنون تا چه میزان از یافته‌های سازمان هواشناسی، تحقیقات دانشگاهیان و صاحبنظران استفاده شده است؟
وی عنوان کرد: مشکل عمده‌ نبود تحقیقات است و مساله اصلی ما، استفاده نکردن از تحقیقات و نظرات صاحبنظران و به کار نبستن پژوهش‌های همه‌جانبه در اجرایی و عملیاتی‌کردن طرح ها است.
*خبرآنلاین

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۸۲۳۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جنگ و زلزله؛ بلایایی که تاب‌آوری کشورها را به‌خطرمی‌اندازند

امروز ملاک در رده‌بندی مخاطرات دنیا، تعداد کشته‌ها نیست، به عنوان مثال تعداد کشته‌های شما در سیل ممکن است زیاد باشد اما کشور را به خاطر نمی‌اندازد! فقط دو حادثه وجود دارد که با ملاک جدیدِ تا‌ب‌آوری کشور را به هم بریزند که یکی جنگ و دیگری زلزله است. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، دکتر عبدالرضا سروقدمقدم؛ عضو هیئت علمی ژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله در نشست خبری که امروز  در محل این پژوهشگاه برگزار شد، اظهار کرد: ما 33 سال است که کنفرانس‌های علمی را داریم و زمانی که کنفرانس پژوهشگاه آغاز شد کنفرانس دیگری را در کشور شاهد نبودیم و کنفرانس زلزله، نخستین کنفرانس بین‌المللی بعد از انقلاب بود که در سطح وسیع برگزار شد.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی گفت: امسال نهمین کنفرانس بین‌المللی زلزله‌شناسی برگزار خواهد شد. ما مخاطرات زیادی از جمله فرونشست، آتش‌سوزی،‌ سیل داریم و ازطرفی تعداد کشته‌ها در تصادفات رانندگی و آلودگی هوا از زلزله بیشتر است و سؤال اینجاست که چرا ما باید این مقدار به بحث زلزله توجه کنیم؟!

سروقدمقدم ادامه داد:‌ امروز ملاک در رده‌بندی مخاطرات دنیا، تعداد کشته‌ها نیست، به عنوان مثال اگر تعداد کشته‌های شما در سیل ممکن است زیاد باشد اما کشور را به خاطر نمی‌اندازد! فقط دو حادثه وجود دارند که با ملاک جدید یعنی تا‌ب‌آوری، کشور را به هم بریزند که یکی جنگ و دیگری زلزله است.

ثبت 16 هزار زلزله در سال گذشته

عضو هیئت علمی ژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله گفت: کشورهای مثل هائیتی بعد از یک زلزله، استقلال خود را از دست می‌دهد و این نشان‌دهنده اهمیت موضوع زلزله است.

وی تأکید کرد: هدف از برگزاری این کنفرانس علمی، علاوه بر بحث درباره یافته‌های جدید علمی، برطرف کردن دغدغه مدیران شهری نیز است. شعار این کنفرانس "زلزله و کلان‌شهرها با تمرکز بر تهران" است چراکه دغدغه مسئولان را در موضوع زلزله تهران کامل شاهد بودیم.

سروقدمقدم تصریح کرد: وظیفه این کنفرانس آن است که یک اجماعی را در این موضوع برای مدیران شهری ایجاد کند.

وی با تاکید بر ارتقای تاب‌آوری کشورها در برابر مخاطرات، اظهار کرد: بعد از زلزله بزرگ سرپل ذهاب کرمانشاه جامعه مهندسی به این نتیجه رسید که اگر 40 درصد از آیین‌نامه‌ها را در ساخت سازه‌ها رعایت کنند، می‌توانند جلوی بسیاری از تلفات را بگیرند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آتش سوزی مجتمع مسکونی در منطقه پردیسان قم
  • نجات جان ۱۵ نفر در آتش‌سوزی مجتمع مسکونی در قم
  • از رکوردشکنی فیزیکدانان تا از آب باتری ساختن چینی‌ها
  • هشداز نارنجی سازمان هواشناسی برای برخی از مناطق کشور
  • جنگ و زلزله؛ بلایایی که تاب‌آوری کشورها را به‌خطرمی‌اندازند
  • سامانه جدید بارشی در استان بوشهر فعال می‌شود
  • (ویدئو) گوینده اخبار هواشناسی: جزء طبقه متوسط رو به پایین هستم
  • سامانه بارشی مجدد دوشنبه در اصفهان فعال می‌شود
  • سامانه جدید بارشی در زنجان فعال می‌شود
  • سامانه بارشی در خراسان شمالی فعال می‌شود/ کاهش ۱۰درجه‌ای دمای هوا